Het verschil tussen een warmtecabine en een therapeutische infraroodsauna

De laatste jaren wordt de markt overspoeld met goedkope infraroodcabines. Deze cabines zijn meestal uitgerust met warmte elementen die geen indringend vermogen creëren.
Wil jij je infraroodsauna gebruiken om pijnlijke spieren, reumaklachten, fibromyalgie of andere lichamelijke klachten te behandelen of om de pijn te verzachten? Dan heb je een infraroodsauna met infraroodstralers nodig die een hoger inwerkend vermogen opwekken. 

Het belang van een dual heating systeem

De Health Line infraroodsauna’s zijn uitgerust met een ‘dual heating systeem (DHS)’. Dat wil zeggen dat de stralers inwerken op twee verschillende zones.

In een infraroodsauna is de warmste zone de rugzone. De juiste intensiteit moet worden ingesteld zodat een aangenaam comfortgevoel wordt bereikt. De Health Line ‘incoloy stralers’ wekken in de rugzone zo precies voldoende inwerkend vermogen op, zonder een te hoge hitte.

In de frontzone gebruikt Health Line ‘enclosed nickel chrome stralers (ENC)’. Deze stralen kunnen een grotere afstand overbruggen en dus perfect inwerken op de voorkant van je lichaam.

De golflengte van een infraroodstraal is afhankelijk van het vermogen en van de warmte van de stralers. Sommige merken afficheren enkel hun piekwaarden. Dat zijn momentopnamen en dus geen representatieve waarden tijdens een volledige saunasessie. Health Line staat garant voor een continu infraroodspectrum tussen 4,1 en 16,3 micron of μ.

Topkwaliteit uit Canadees rood cederhout

Elke Health Line infraroodcabine is volledig vervaardigd uit Canadees rood cederhout van klasse A1. Health Line voert een extra selectie uit op egaliteit, zuiverheid, kleur, nerf en vorm van het hout. Geen enkel ander Belgisch merk doet dit. 

Canadees rood cederhout is een aromatisch edelhout. Het is daarom zeer licht, makkelijk bewerkbaar, heeft geen harsvorming en is uiteraard uitstekend bestand is tegen hoge temperaturen en vocht.