Het verschil tussen een warmtecabine en een therapeutische infraroodsauna

De laatste jaren wordt de markt overspoeld met goedkope infraroodcabines. Deze cabines zijn meestal uitgerust met warmte elementen die geen indringend vermogen creëren.
Wil jij je infraroodsauna gebruiken om pijnlijke spieren, reumaklachten, fibromyalgie of andere lichamelijke klachten te behandelen of om de pijn te verzachten? Dan heb je een infraroodsauna met infraroodstralers nodig die een hoger inwerkend vermogen opwekken. 

Het belang van een full spectrum of dual heating systeem.

De Health Line DESIGN infraroodcabines zijn uitgerust met een full spectrum systeem op basis van Vitae Quartz lampen. Deze lampen zijn zeer specifiek doordat alle noodzakelijke infraroodstralen in deze lampen aanwezig zijn. Waar men vroeger verschillende typen van lampen moest moest inbouwen om enig resultaat te bekomen is bij Health Line gekozen voor zowel korte, midden als lange golven in één en dezelfde lamp te verwerken.

In een infraroodsauna is de warmste zone de rugzone. De juiste intensiteit moet worden ingesteld zodat een aangenaam comfortgevoel wordt bereikt. De Health Line  Vitae Quartz stralers’ wekken in de rugzone zo precies voldoende inwerkend vermogen op, zonder een te hoge hitte.

De golflengte van een infraroodstraal is afhankelijk van het vermogen en van de warmte van de stralers. Sommige merken afficheren enkel hun piekwaarden. Dat zijn momentopnamen en dus geen representatieve waarden tijdens een volledige saunasessie. Health Line staat garant voor een continu full infraroodspectrum.

Tal van kinesisten werken met Health Line Vitae Quartz full spectrum lampen vanwege de hoogste therapeutische waarden.

Topkwaliteit uit Canadees rood cederhout of de yellow cedar voor een modernere look.

Elke Health Line infraroodcabine is volledig vervaardigd uit Canadees rood cederhout of de yellow cedar variant van klasse A1. Health Line voert een extra selectie uit op egaliteit, zuiverheid, kleur, nerf en vorm van het hout. Geen enkel ander Belgisch merk doet dit. 

Canadees rood cederhout is een aromatisch edelhout. Het is daarom zeer licht, makkelijk bewerkbaar, heeft geen harsvorming en is uiteraard uitstekend bestand is tegen hoge temperaturen en vocht.