Tips voor een succesvol terras met meer omzet

De zomer is een topseizoen voor bijna elke horecazaak. De terrasjes lopen vlot vol en je klanten bestellen frequenter iets om te drinken met het warme weer.

Hoe zorg jij er nu voor dat mensen kiezen voor jouw terras, en niet voor dat van een andere zaak?

Zorg voor de juiste temperatuur

Soms is het puffen en zweten tijdens de zomer. Als jouw terras op een locatie staat waar het flink kan doorwaaien, heb je geluk. Een grote parasol kan ook helpen tegen de hitte. Maar wat als de zomeravond koud wordt? Je kan dekentjes aanbieden om je gasten warm te houden of je kan ook een terrashaard op pellets met een fraai design op je terras plaatsen.

De buitenhaarden zorgen ervoor dat je gasten geen kou lijden en dat ze langer blijven zitten op je terras. Zo gaat jouw verkoop en omzet de hoogte in waardoor de aankoopprijs van de haard snel is terugverdiend.

Breng gezelligheid op je terras

Hoe je het ook draait of keert, mensen blijven niet zitten op een terras dat ze niet gezellig vinden. En wat is er gezelliger dan een mooi vuur dat overigens geen geur- en geluidshinder met zich meebrengt?

Een terrashaard met een prachtig, modern design is de perfecte eyecatcher en een aanvulling van de mooie inrichting op je terras.

Wees milieubewust

Milieubewuste cafés en restaurants krijgen veel respect van klanten. We worden ons immers steeds meer bewust van de opwarming van de aarde.

Zo kan je bijvoorbeeld plastic rietjes verbannen en de restjes van het eten doneren of aan een goedkopere prijs aanbieden. Een pelletkachel voor op je terras is daarnaast ook een ecologische verwarmingsoplossing. De pellets zijn namelijk gemaakt van samengeperst houtafval.

Wil jij ook extra gezelligheid op je terras tijdens de zomer, maar ook tijdens de winter? Eén van onze vertegenwoordigers komt graag eens langs om de mogelijkheden van jouw zaak te bespreken.

Geschreven door Ivan Lenaerts

Ivan Lenaerts is de zaakvoerder van Infraligna.