Tips voor de inrichting van jouw terras

In kleine steden of gemeenten is het niet moeilijk om klanten op je terras te krijgen bij goed weer. In een grote stad is er al wat meer concurrentie. Hoe zorg jij ervoor dat de inrichting van jouw terras in het oog springt?

Volg de terrastrends

De terrasjesbezoekers zijn all about feel-good. Ze hechten meer belang aan duurzaamheid en gezondheid en willen beleving en betekenis ontdekken op je terras.

Met een terrashaard op pellets speel je in op hun behoefte aan duurzaamheid. De pellets zijn namelijk gemaakt van samengeperst houtafval. Zo is de buitenhaard een perfect ecologische verwarmingsmethode.

Prikkel de zintuigen

Spreek alle zintuigen van je klanten aan. Verspreid een lekker geurtje door middel van bloemen, een geurverspreider of geurkaarsen.

Speel ontspannende muziek op je terras. Het genre bepaalt de sfeer die je wilt creëren. Zuiderse muziek past bijvoorbeeld perfect bij een cocktailbar.

Richt je terras stijlvol en praktisch in. Dit is namelijk het eerste wat iemand ziet wanneer ze jouw terras passeren. Het is dé manier om iemand te overtuigen om een tafeltje te zoeken. Plaats mooie planten in je terras, kies voor mooie stoelen en tafels en installeer een designhaard op pellets.

Laat je klanten proeven van de lekkerste dranken en de heerlijkste gerechten. Jouw personeel kan vast en zeker wel wat aanbevelingen doen.

Koude zomeravonden kunnen zorgen voor een onaangenaam gevoel. Een buitenhaard op pellets zorgt ervoor dat je klanten het altijd lekker warm hebben. Bovendien zorgt het voor extra gezelligheid.

Verleng je terrasseizoen

Het terrasseizoen beperkt zich niet tot de lente en de zomer. Meer en meer horecazaken hebben een winterterras én kunnen hierdoor meer omzet genereren. Maar een terras vullen in de winter vergt meer moeite dan in de zomer.

Creëer daarom extra gezelligheid en extra beleving. Plaats bijvoorbeeld terrashaarden op pellets op je terras. De vlammen en het mooie vuur zorgt voor een knusse sfeer. Leg nog wat extra dekentjes en kussentjes klaar en de avond is geslaagd.

Wil jij ook extra gezelligheid op je terras tijdens de zomer, maar ook tijdens de winter? Eén van onze vertegenwoordigers komt graag eens langs om de mogelijkheden van jouw zaak te bespreken.

Geschreven door Ivan Lenaerts

Ivan Lenaerts is de zaakvoerder van Infraligna.