Tips om een geslaagd tuinfeest te organiseren

Heb jij een prachtige tuin en wil je graag jouw vrienden en familie uitnodigen voor een gezellig tuinfeest? Wij helpen je op weg!

Maak er een themafeest van

Zorg voor een onvergetelijk tuinfeest en kies voor een leuk concept zoals een sprookjesthema. Je kan ook een zuiderse sfeer creëren met Spaanse muziek, tapas en Sangria. Wees creatief en je zal zeker scoren bij je gezelschap.

Voorzie genoeg drankjes en snacks

Bewaar de drankjes op een koele plaats en voorzie eventueel ijsblokken. In de zomer wil je ten slotte graag een fris drankje. Zet wat snacks op tafel en varieer. Rauwe groenten zijn perfect ter afkoeling en ze zijn gezond. Nootjes en chips kunnen uiteraard ook niet ontbreken. Misschien kan je zelf ook een nieuw recept uitproberen?  

Creëer gezelligheid

Maak het gezellig met kaarsen, sfeervolle buitenverlichting én een terrashaard op pellets. De mooie vlammen en het warme vuur zullen meteen de aandacht van je gasten trekken.

Bovendien zullen zij geen last hebben van prikkende ogen of vervelende rookgeurtjes. De buitenhaard is volledig rook- en geluidsvrij.

Zet wat tafeltjes en stoelen rond de haard en voorzie enkele dekentjes. Zo zijn jouw gasten voorzien voor de frisse zomeravond.

Houd rekening met de buren

Let op met luide muziek en luidruchtige gasten. De buren willen evenzeer een gezellige avond beleven. Zorg ervoor dat je na 22u00 geen lawaai meer maakt en nodig eventueel je buren uit op je feest. Dan leer jij ze beter kennen én hebben ze geen last van je feest.

Wil jij ook extra gezelligheid op je tuinfeest? Kom snel langs in onze toonzaal en we helpen je graag verder!

Geschreven door Ivan Lenaerts

Ivan Lenaerts is de zaakvoerder van Infraligna.