Maak een succes van jouw zomerbarbecue

De zomer gaat sowieso gepaard met een gezellige barbecue op je terras met al je vrienden en familie.

Toch komt er heel wat kijken bij de organisatie van een barbecue. Zit jij al op hete kolen? Lees onze tips om een succes te maken van jouw zomerbarbecue.

Voorzie genoeg vlees, vis en groenten

Het is nooit gemakkelijk om in te schatten hoeveel vlees, vis en groenten je nodig hebt. Reken daarom ongeveer 400-500 gram voor vis en vlees en 250 gram aan salades. Zo zullen jouw gasten zeker genoeg eten hebben.

Bepaal vooraf ook waar je het eten plaatst. In buffetvorm op een aparte tafel of gewoon in het midden van de eettafel?

Bied verschillende soorten drankjes aan

Sommige gasten drinken al eens graag een glaasje rode wijn. Maar sommigen vinden rosé of witte wijn lekkerder. Misschien smaakt een biertje voor of na het eten ook wel? En uiteraard zijn er ook mensen die gewoon frisdrank of water willen drinken. Al is een alcoholvrije cocktail ook wel een leuk idee.

Denk vooraf goed na over welke dranken je gaat serveren en zorg er ook voor dat je de drankjes zelf graag drinkt. Het overschot kan je dan later zelf nog opdrinken.

Zorg voor een gezellige aankleding

Leuke lichtjes en kaarsen, mooie borden en servetten en een bosje bloemen op tafel. Tijdens het eten is de sfeer meteen gezet. Maar wat als de barbecue is gedoofd en de borden leeg zijn?

Voorzie een terraskachel op pellets aan de lounge. Deze kachel heeft een modern design en wordt zo een echte eyecatcher. De vlammen zorgen overigens niet enkel voor gezelligheid, maar ook voor een aangename warmte.  

Creëer sfeer

Verhuis je na het eten naar de lounge of blijf je aan tafel zitten? Met de buitenhaard op pellets zorg je voor extra gezelligheid, waar je ook zit. De terrashaard op pellets is geluidloos en geurloos en zal zo niemand van je gasten storen. Geen last van vieze geuren en prikkende ogen.

Bovendien kan je de terrashaard gemakkelijk verplaatsen omdat het een mobiele constructie is.

Wil jij ook extra gezelligheid op je terras tijdens de zomer? Kom snel langs in onze toonzaal en we helpen je graag verder!

Geschreven door Ivan Lenaerts

Ivan Lenaerts is de zaakvoerder van Infraligna.