Infraroodsauna voor het sporten

Een gezonde geest in een gezond lichaam is niet zomaar een losse quote maar de essentie van het algemeen welzijn van de mens. Bij het sporten komen endorfines vrij in de hersenen waardoor men zich gelukkiger gaat voelen.

Een infraroodsauna kan voor het sporten een geweldig hulpmiddel zijn, dit zowel voor het sporten als na het sporten. Bijvoorbeeld als milde opwarming voor men begint met sporten kan men blussures voorkomen doordat de spieren reeds opgewarmd zijn. Deze opwarming kan wel nooit volledig de manuele warming up vervangen, maar is een waardevolle toevoeging.

Waar het meeste voordeel kan gehaald worden met de infraroodsauna is voornamelijk na het sporten. De indringende infraroodwarmte zorgt voor een zeer doeltreffende relaxatie voor de spieren.

Wanneer men tijdens het sporten zeer intensief te werk gaat, heeft men daags nadien veelal last van stijve spieren door melkzuuropbouw, studies hebben aangetoond dat deze melkzuur waarde op een efficiente wijze kan dalen door het gebruik van een infraroodsauna. Kortom de recuperatie zal veel sneller verlopen dankzij infraroodwarmte.

  • Sporten bevorderd het uithoudingsvermogen 
  • Men bouwt weerstand op
  • Verbranden van overtollige kilo's
  • Stress afbouw
  • Betere recuperatie

Neem snel contact op met ons voor meer informatie hierover