Hoe voorkom je een droge huid in de winter?

Tijdens de koude wintermaanden krijgt je huid het hard te verduren. Regen, wind en koude temperaturen drogen je huid uit, waardoor deze erg kwetsbaar is.
Een goede verzorging is daarom essentieel. Hierbij enkele tips:

  1. Hydrateer!
    Drink voldoende water, zodat je huid van binnenuit gevoed wordt en minder snel uitdroogt.
  2. Eet gezond
    Vette vis, noten, olijfolie, groene & oranje groenten en bosbessen zijn slechts enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die wonderen doen voor je huid.
  3. Gebruik crèmes met olie
    Door de lagere luchtvochtigheid in de winter zal de omgeving sneller vocht uit je huid halen. Hydrateer je huid daarom extra door in de winter te kiezen voor gezichts- en bodycrèmes op basis van olie in plaats van water.
  4. Zorg voor vochtige lucht in huis
    Dit kan eenvoudig door een kannetje water in de kamer te plaatsen of door een luchtbevochtiger te installeren.
  5. Vermijd een heet bad
    Een heerlijk stomend bad kan zalig zijn, probeer er echter aan te weerstaan in de winter en neem liever een korte - niet te warme - douche. De hitte kan namelijk te intens zijn voor je huid, waardoor het beschermende olielaagje gaat afbreken en je vocht zal verliezen.

    Wil je toch genieten van intense warmte, dan is het gebruik van een infraroodcabine een goed alternatief.
    Doordat het natuurlijke evenwicht van je lichaam wordt hersteld door het zuurstofrijke bloed dat wordt aangevoerd, krijg je een mooie, zachte huid.
  6. Vergeet geen zonnecrème!
    Ook de winterzon kan schadelijk zijn voor de huid. Smeer daarom op een zonnige winterdag zeker wat zonnecrème op je gezicht.
  7. Vitamientjes!
    Onze huid heeft vitamine B, C & D nodig om de winter door te komen. Ze beschermen de huid tijdens koude winterdagen en zorgen dat de huid snel herstelt bij beschadiging.
  8. No stress…
    Voldoende beweging en rust zijn belangrijk om de bloedsomloop & stofwisseling optimaal te houden. Dit weerspiegelt zich ook in de gezondheid van je huid.


Toch nog een boost nodig of gewoon wat extra gezelligheid? Bekijk ons assortiment infraroodcabines en pelletkachels en word helemaal zen!

Geschreven door Ivan Lenaerts

Ivan Lenaerts is de zaakvoerder van Infraligna.