Hoe kunnen we de weerstand verbeteren en de gezondheid bevorderen.

 

Hoe kunnen we de immuniteit versterken.

  • Immuniteit is het eigen afweermechanisme van het lichaam. Het is het vermogen van het lichaam om elk vreemd organisme ( virussen, bacterien etc ) te herkennen en te vernietigen. De beste manier om dit proces te versnellen is door “uit te zweten” Onderzoeken hebben aangetoond dat  antimicrobiele peptiden die in zweet worden aangetroffen effectief zijn tegen virussen, bacterien en schimmels.
  • Zweten is de meest effectieve manier van ontgifting, actief zweten kan de circulatie van het lichaamsvocht en het metabolisme versnellen, de ophoping van melkzuur, ureum, ammoniak en andere gifstoffen in het lichaam, maar ook de neus, huid, longen en de dikke darm beschermen.
  • In de scandinavische landen kent men dit detoxen van het lichaam al veel langer. In deze landen wordt dit meestal met een “finse” of traditionele sauna opgewekt, maar wat vele mensen niet weten is dat men met een infraroodsauna zelfs sneller het zweetproces op gang krijgt en men veel langere sessies kan doen wat uiteraard resulteert in “beter zweten”.
  • Zeker in combinatie met een zoutvernevelaar zal dit voor de luchtwegen ook een heilzaam effect hebben.