Afvallen zonder moeite (8 tips die je dagelijks kan toepassen)

Je hoeft je niét dagelijks in het zweet te werken om enkele kilo’s kwijt te raken. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het helemaal niet.

De beste manier om af te vallen is natuurlijk nog wel steeds sporten en gezond eten. Maar, door kleine wijzigingen aan te brengen in je dagelijkse routine geraak je ook al een eind.

  1. Kook zonder vet: je kan je vlees ook stomen, pocheren of grillen. Vervang je frituurketel door een airfryer.
  2. Slaap genoeg: te weinig slaap maakt je moe. Als je moe bent, grijp je sneller naar ongezonde voedingsmiddelen. Het is bewezen dat genoeg slaap een even belangrijke rol speelt in vermageren als voeding en beweging.

  3. Zoek alternatieven: kies voor een volkoren wrap in plaats van een boterham, magere melk in plaats van halfvolle melk, groenten in plaats van pasta, … Er zijn enorm veel mogelijkheden om gezonder te eten, én het lekker te houden.

  4. Je eet wat je koopt: als je geen ongezonde tussendoortjes in huis haalt, ga je ze ook niet kunnen eten. Maak een boodschappenlijstje met wat je écht nodig hebt en houd je daar ook aan.

  5. Beweeg meer zonder echt te sporten: neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift en fiets naar het werk. Is de afstand te ver om te fietsen? Je kan je auto iets verder parkeren. Ga je met de bus? Stop dan een halte eerder. Vele kleine beetjes maken één groot.

  6. Maak je porties kleiner: uit onderzoek blijkt dat mensen meer eten naarmate hun bord groter of gevulder is. Je hoeft niet per se kleinere borden te gaan kopen, maar schep in het vervolg iets minder in je bord. De kans is klein dat je nog bij neemt.

  7. Tel je stappen: je ziet perfect hoeveel je dagelijks beweegt en het motiveert om je doelstellingen te behalen. Bovendien hoef je hier niet per se een stappenteller voor te kopen: er zijn heel wat gratis apps die je stappen kunnen tellen.

  8. Verminder stress: stress heeft een enorme invloed op je hongerniveau. Bovendien is het bekend dat stress vaker leidt tot ongezonde, calorierijke eetgewoonten en overmatige alcoholconsumptie.

Stress verminderen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het hangt namelijk van vele factoren af. Maar, nog beter nieuws: je kan zelfs afvallen en ontspannen tegelijk.

In een infraroodsauna ontspant je lichaam, maar tegelijk begint het vanzelf hard te werken. Je bloedsomloop stijgt en je begint te transpireren om je lichaam af te koelen. Hierdoor verlies je een hoop calorieën. Bovendien ontspannen je spieren onder invloed van het infrarood, waardoor je helemaal ontspant en stress geleidelijk verdwijnt.

Win-win!

Geschreven door Ivan Lenaerts

Ivan Lenaerts is de zaakvoerder van Infraligna.