De plaatsing van een spa of swimspa

Het plaatsen van een spa is een delicaat werk omwille van het vrij hoge gewicht van een bubbelbad. Afhankelijk van het model, worden bubbelbaden vervoerd met een speciale aanhangwagen of met de vrachtwagen. Meestal is een doorgang van 1 meter voldoende om de spa ter plaatse te positioneren. Bij twijfel komen wij vooraf even kijken wat mogelijk is. Een belangrijk aandachtspunt is dat er een stabiele, vlakke ondergrond voorzien moet zijn. Wanneer de ondergrond door het gewicht van de gevulde spa zou verzakken, kan het bad scheuren. Dit soort beschadiging wordt niet door de garantie gedekt. Wanneer de ondergrond niet waterpas is ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele scheurtjes of lekkages.

De plaatsing van een swimspa is nog een stuk moeilijker omwille van de omvang en gewicht. Daarom bekijken we vooraf altijd eerst hoe we de plaatsing gaan aanpakken. Meestal gebeurt dit met een zware, mobiele kraan om zo de swimspa over de woning te heffen. Wij zorgen indien nodig voor de vergunningen die vereist zijn om een mobiele kraan te plaatsen. We maken steeds een offerte op maat voor een swimspa.

De elektrische aansluiting van een spa

Het elektrisch aansluiten van een spa gebeurt meestal op 220 volt. Deze lijn moet op een apart cirquit staan met een gevoelige verliesstroomschakelaar zoals voor badkamers. De kabel(s) moeten voldoende lang zijn zodat wij deze niet moeten verlengen. Let erop dat de kabel nog een heel stuk in de spa moet verder reiken. Reken dus zeker 3m extra bij de uitgerekende lengte naar de spa. Als extra dienst, kunnen wij ook de bekabeling voor jouw spa voorzien. Voor deze extra werken maken we eerst nog een prijs op. Deze kosten zijn dus niet inbegrepen in de plaatsingskosten van de spa.

Het gebruik van een spa

Als we de spa hebben geplaatst en de elektrische bedrading hebben aangesloten, kunnen we het bad beginnen vullen met pidpa leidingwater. Zorg er daarom voor dat er een waterslang klaarligt die aangesloten is op een watertappunt. Eénmaal de spa volledig is gevuld, schakelen we de controller aan en testen we de pompen. Samen overlopen we de mogelijkheden van de controller. Daarbij zorgen we voor de juiste instellingen zodat het opwarmen kan starten. Wanneer het water de gewenste temperatuur heeft bereikt en het water met het chloor is vermengd, kan je beginnen genieten in jouw spa.

De isolatie van een spa

We houden ook bij wellnessproducten de ecologie in het achterhoofd. Daarom zijn onze Health Line spa's voorzien van een extra dikke isolatievulling rondom het bad om zo zuiniger om te kunnen springen met energie. Deze isolatie bestaat uit 5 cm extra PU-schuim en wordt in al onze modellen standaard toegepast. Ook onze basismodellen krijgen deze extra laag isolatie. Wat onze spa's uniek maakt is de extra noppenfolie rond de kuip om nog meer isolerende waarde te creëeren. Onze thermocovers zorgen dan weer voor het warmtebehoud aan de bovenzijde. Deze covers hebben bovendien een hogere stijfheid om zo beter te kunnen afsluiten. De behuizing rondom wordt uit het gepatenteerde thermoblock vervaardigd en zorgt ervoor dat er praktisch geen onderhoud nodig is.